Ποιοί είμαστε

Τι είναι τα microgreens

Είναι διάφορα είδη λαχανικών ή βοτάνων στα πρώτα στάδια ανάπτυξης τους και συνήθως στο στάδιο των κοτυληδόνων τους (πρώτα 2 φύλλα).


Τα microgreens δεν πρέπει να συγχέονται με τις φύτρες ή με τα baby greens. Εϊναι μια ενδιάμεση κατάσταση.

Αν και η βασική τους χρήση είναι ο εμπλουτισμός πιάτων στην υψηλή μαγειρική, τα τελευταία χρόνια διευρύνονται και σε πιο casual πιάτα σε σάντουιτς, σε smoothies και σε cocktail. Η διεύρυνση της χρήσης τους οφείλεται στην ολοένα και περισσότερο αναγνώριση τους ως υψηλής θρεπτικής αξίας τρόφιμο.

story-1
story-2

Τι κάνει τα microgreens τόσο δημοφιλή

Φρέσκα και τοπικά microgreens

Θρεπτικές τους ιδιότητες

Πολλοί βλέπουν στα microgreens ένα είδος superfood. Αν και δεν υπάρχουν πολλές μελέτες για τα microgreens, έρευνα από Πανεπιστήμιο της ΗΠΑ κατέλειξε ότι πολλά από τα microgreens περιέχουν πολλαπλάσιες συγκεντρώσεις θρεπτικών στοιχείων (αντιοξειδωτικές ουσίες κλπ) σε σχέση με τα αντίστοιχα ώριμα φυτά.

Φρέσκα Microgreens

Λεπτότερη γεύση, μαλακότερη υφή

H ξεχωριστή γεύση τους που στις περισσότερες φορες είναι ηπιότερη και πιο ευχάριστη από τα ώριμα φυτα σε συνδιασμό με την δροσερή και τραγανή υψή τους, τους προσδίδουν χαρακτηριστικά που οι chef αξιοποιούν για να δώσουν το final touch στο πιάτο τους.

Δημιουργία από τον chef Μισομικέ Σταμάτη

Χρώμα και αισθητική

Τα microgreens δίνουν την δυνατότητα στο chef να ¨παίξει¨ με τα χρώματα αλλά και τα ιδιαίτερα σχήματα των φυτών προσδίδοντας στο πιάτο του ιδιαίτερη "αρχιτεκτονική". (foto: Chef Σταμάτης Μισομικές)

>